Agnosticism är inget mellanting.

Många människor, till och med väl utblidade människor, har den falska uppfattningen att agnosticism är bättre eftersom det inte gör något anspråk på någonting, och därför är ett mer rationellt sätt att tänka. Detta är dock en väldigt vanlig missuppfattning. Ateism och Agnosticism är inte motstrida mot varann; man kan vara båda. Hur då? Väldigt enkelt. Eftersom ateism och teism har att göra med tro (en ateist saknar tro och en teist har tro), och agnosticism har med kunskap att göra (agnostikern säger sig inte ha kunskap medan gnostikern säger sig ha kunskap), därför kan man vara både en ateist och en agnostiker, vilket jag är. Kolla på den här grafen nedan som jag hittade:

Du är självklart välkommen att inte hålla med, men då skulle jag gärna vilja att du kommentera det här inlägget med ditt motargument så att jag kunde få svara på det. :)

Tills dess,

Erik Henriksson, den svage ateisten.

Writers, unite!

Jag grävde lite i min privata mapp (som jag kallar "Erik's Mapp") och kom över det här lilla guldkornet som jag hade försökt göra en novell av, men misslyckats. Om det finns någon författare som gillar det kan denne sno hela skiten. Jag skulle bli smickrad. :D

"Kapitel 1


Den femte november 2028 klockan 18:54 var staden Karlstad redo för att gå till sängs. Folk hade sakta men säkert att börja åka hem, nöjd med att ha gjort ännu en insats för samhället. Natten svepte sitt täcke över staden, som en gigantisk silkesfilt. På vissa håll fortsatte arbetsdagen som vanligt, till exempel på sjukhuset. Man hade fått in ett högst ovanligt fall, patienten hade fått en sjukdom som bara blivit dokumenterad nitton gånger. En av anledningarna till att den var så sällsynt var att den hade blivit skapad av människohand, under mycket kontrollerade former. Man visste inte hur den spred sig, det verkade vara en slumpmässig process. Det var bara två saker som man slagit fast vid: Det hade bara slagit till i norra hemisfären och det drabbade bara tonåringar. Det som var fascinerande med sjukdomen var att den drabbade föll i koma, för att sedan dö när offret vaknade upp. Det var ingen våldsam död, man fann inga som helst suspekta hälsoproblem, den drabbade var i toppform vid döden, kroppen verkade bara ha slagits av.

                                            Då det gällde fallet på sjukhuset, så kunde man slå fast att offret också var en tonåring, en ung tjej som var 15 år. Hennes namn var Sanna. Sanna låg på en sjukhussäng och sov, som om ingenting var fel. Men hon hade gjort det i flera dagar. Först vägrade modern tro att det var sjukdomen som hade slagit till, utan trodde helt enkelt att det var en övermåttlig dos av videospel. Men då hon hade kommit till sjukhuset kunde de kompetenta läkarna slå fast att det faktiskt var sjukdomen. Sannas mor låg på knä vid Sannas säng och försäkrade sig själv om att Sanna på något sätt skulle bli bra igen, även fast hon djupt inne var medveten om hur otroligt låg chans Sanna hade att överleva.

•-        Kommer hon att bli bra igen? frågade hon för den kanske elfte gången hon hade anlänt till sjukhuset, fastän hon visste vad svaret skulle bli.

•-        Vi vet inte säkert, blev svaret.

Sannas mor fortsatte med sitt icke så övertygande försök till övertygande.


Kapitel 2


Sanna började drömma. Hennes första dygn i koma hade varit drömlösa, men nu började hon drömma. Det kändes inte som en vanlig dröm. Hon fick känsel. Hon hade inte uppfattat någon känsel förut. Sakta spred sig känseln ut i kroppen, som om hon hade satts igång på nytt. Men det var inte bara känsel, det var också ett svagt ljud. Det var knappt förnimbart, ännu mindre identifierbart. Hon hörde ljudet allt tydligare. Det var någon sorts musik, avgjorde hon. Nu kunde hon konstatera att hon låg på något sorts golv. Hennes instinkter manade henne att öppna sina ögon, vilket var vad hon gjorde. Allt hon såg uppfattade hon som suddigt. Allting var förvirrande, men det stod klart för henne att hon var i någon sorts stad. Det var en perfekt stad. Alla hus hade samma färg, det verkade inte finnas någon reklam, och det var perfekt väder. Och det vekade finnas en krukväxt bakom alla fönster.

                                            Sanna började gå. Hon visste att hon drömde, men hon hade ändå svårt att tro det eftersom allt kändes så verkligt. Hon hade ingen aning om vart hon skulle gå eller vart hon var på väg, vilket bara förvärrades av att allting såg likadant ut. Hon kunde inte fråga någon heller eftersom staden verkade vara livlös. Det fanns inte ens några duvor.

                                            Sanna såg en gemensam nämnare i alla gator hon gick på: Alla gator verkade leda till en viss punkt, även fast hon var osäker på vad för sorts ställe det var. Hon bestämde sig för att det var bäst att gå in mot mitten, då kanske hon kunde räta ut ett frågetecken eller två. Medan hon gick var den besynnerliga musiken alltid där, som om den saknade en källa. Det var en sådan musik Sanna brukade höra i olika TV-shop videor."


Alla mina böcker som jag försöker skriva slutar så här, typ. Jag gissar att författare helt enkelt inte är mitt gebit. När jag var ännu mindre (typ fjorton år) så hade jag börjat på något som kallades "Den Ballistiske Kontralegionären", som är ett exempel på vad som kan hända när en ung man kombinerar Asterix och diverse Sci-Fi titlar och katalysatorn är en överaktiv fantasi. Ah, those were the days. :)You're nothing without me, remember that! :D

To Plugg or not to Plugg

That is the question. Min förmåga att plugga verkar ha blivit sämre efter sommarlovet. Jag har försökt att säga till mig själv saker i stil med: "Åh, Ämne X, det är ju mitt favoritämne!" fast det verkar lite halvhjärtat. När man har kommit hem, eller när det är helg, så ligger de satans hemläxorna i ryggsäcken, och det känns liksom svårt att ta upp dem ur ryggsäcken. Väl ur ryggsäcken så hamnar de på köksbordet, och då brukar jag gå efter ett glas vatten, flaxa omkring med armarna eller något annat lika konstigt bara för att slippa sätta mig på stolen. När man väl har samlat ihop alla papper, rättat till sittdynan, sättit fram glas och knäckebröd och kollat efter om man har penna, linjal, miniräknare och glasögon så är det dags att börja. Direkt så börjar det spritta i benen och man vill upp. Det är det som gör det så svårt att plugga för mig. Jag kan ju skriva in i mitt undermedvetna att i helgen så ska jag plugga kemi och fysik. När helgen väl kommer så procrastinatar man det tills man sitter där på söndag kväll och tänker att man nog bör göra något.

Fast mitt självförtroende har stärkts lite eftersom jag fick 23 av 24 på ett läxförhör i biologi. Någonting i mitt lilla huvud snurrar ändock verkar det som.Förresten, ni kanske ser här att min handstil är väldigt dålig? När jag skriver ner någonting väldigt snabbt  så blir det ännu värre. En lustig sak är att helt skilda personer, i helt skilda delar i mitt liv, som har sett min handstil, brukar säga att det är som kinesiska. Det är väl en förolämpning mot kineser, kan man väl tro. :O

Jag hade ett större medelbetyg än de som kom in (medelbetyget är 265, jag hade 275), men kommer min inbyggda känsla för kunskap att räcka på gymnasienivå? Det återstår att se.

/Erik Henriksson

Minoritet i Majoritet

Det har naggat mig idag och igår. Vad är det som bestämmer sig vad som är en minoritet eller en majoritet? Ja, man kan förstås se att fler folk är i majoritet och vice versa, men varför jämför man med att börja med? Japp, säger ni, det finns förstås självklara saker som etnicitet och religion, men varför är just detta så självklart?

Jag kan säga att jag är i en minoritet. Jag har Asperger's Syndrom, vilket bara 1 på 1000 pojkar har, och ännu mindre tjejer, vilket betyder att jag är i en mycket liten minoritet. Ändå fäster ingen någon större vikt vid detta, även fast det troligen betyder mer än vilken religion man har eller var man kommer ifrån.

Från Wikipedia:
Aspergers syndrom, ibland förkortat AS, är ett tillstånd inom autismspektrumet, som ligger nära högfungerande autism. Den uttrycker sig på olika sätt hos olika individer, och kan ha både positiva och negativa konsekvenser för en människas liv.[1][2][3][4][5][6] Liksom andra autismspektrumtillstånd kännetecknas den av bland annat repetitiva beteendemönster och ofta nedsättningar i förmågan till socialt umgänge och kommunikation. Asperger skiljer sig dock från 'klassisk' autism i det att icke-sociala aspekter av intellektuell utveckling i allmänhet fortskrider i normal eller förhöjd omfattning.

No worries, I ain't no freak. :) Det kan kallas mer som "Asperger Light" eftersom jag inte passar lika mycket in i "spektrumet". Jag har inga sådana där "savant"-saker som att kunna matte skitbra eller något i den stilen. Mer som att jag marcherar till ett annorlunda trumslag än alla andra, så att säga.

Jag sitter just nu med ett par helschyssta killar och tjejer och chillar. Chill.

MVH,

Erik Henriksson.

Dismal Bokmal!

Idag riktar jag ett getöga på de två böckerna jag, tidigare idag, införskaffat från Akademibokhandeln. De heter The Science of Discworld III: Darwin's Watch och Barry Trotter and the Shameless Parody. Båda titlarna är på engelska. Den som först säger "OMGWTFBBQ det där är ju på engelska" får minuspoäng i oorginalitet och dålig stil. I detta avlånga land tar man inte engelskan på allvar utan förlitar sig på tarvliga översättningar eller inhemska, sämre, författare. De brittiska författarna är troligen de bästa i världen, enligt lilla mig. Så pallra er över till antingen Stadsbiblioteket eller Akademibokhandeln och få era labbar över ett brittisk mästerverk!


Här är vad som står på baksidan av Science of Discworld III: Darwin's Watch:


"Roundworld is in trouble again, and this time it looks fatal. Having created it in the first place, the wizards of Unseen University feel vaguely responsible for it's safety. They know the creatures who lived there escaped the impending Big Freeze by inventing the space elevator - they even intervened to rid the planet of a plague of elves, who attampted to divert humanity onto a different time track.

But now it's all gone wrong again - Victorian England has stagnated and the pace of progress has slowed right down. Unless something drastic is done, there won't be time for anyone to invent spaceflight and the human race will be just another layer in the bedrock.

Why, though, did history come adrift? Was is Sir Arthur J Nightingale's dismal book about natural selection? Or was it Mr Charles Darwin, whose bestselling Theology of Species made it impossible to refute the divine design of living creatures? Either way, it's no easy task to change history back, as the wizards discover to their cost. He's got to write a different book. And who stopped him writing it in the first place? What went wrong?

In Darwin's Watch, Terry Pratchett, Ian Stewart and Jack Cohen weave together a brand new fast-paced Discworld novelette with cutting-edge scientific commentary. The result is fascinating and highly entertaining. And tells the story of the evolution of evolution as it has never been told before..."

Den andra boken är jag för lat för att skriva om. -_-

Förresten, jag kommer kanske att designa om den här bloggen lite, så bli inte överraskade om det kommer en ny look.


Hjärntvättning i aktion.

Den sterotypiske jänkaren från Bibelbältet som är rädd för "sekulär" utbildning och är livrädd för allt som är mer vänster än Hitler? Japp, han finns faktiskt, vilket det här inlägget från CARM vittnar om:

"I'd like to extend a note of thanks to one of the liberal posters here on CARM. This individual claimed to be able to convert conservative Christian kids to liberalism in his classroom, and said he regularly did so. I replied he'd never get the chance to do so with mine, because I decided long ago I'd never allow my kids to attend a secular university. It would be a Christian college or nothing for them. See our kids were home schooled as a protective measure against just this type of nonsense. Now they're excellent, conservative Christian kids. Mom and I aren't about to ruin the Christian teaching we gave them by handing them over to some puppet of the devil with a PhD. Even if he didn't succeed in converting them to evil, he'd likely harrass and retaliate against them for refusing to give in to the demonic. Then there is the immoral atmosphere on many campuses, with binge drinking and "hook up" sex. I went to Cal State U Sacramento, and I know what a pit of the demonic many secular campuses can be. So Mom and I made this decision, but the truth is we made it long ago and had forgotten about it. Praise be to God, this liberal poster was used of the Lord to remind us of the threat that exists out there, and we reaffirmed our decision anew. God is most excellent good ya'll! So I'd like to thank this liberal poster, and remind him of Matt. 18:5-7, with Jesus Himself speaking: "And whoever welcomes a little child like this in my name welcomes me. But if anyone causes one of these little ones who believe in me to sin, it would be better for him to have a large millstone hung around his neck and to be drowned in the depths of the sea. "Woe to the world because of the things that cause people to sin! Such things must come, but woe to the man through whom they come!" Do not take the warnings of the Lord Jesus, Son of the Living God lightly my liberal friends. Jesus does not change, and if He warns of hell for those who seduce people away from Him, you can bank on its truthfulness. You will be forever damned, and rightly so. No one will feel sorry for you on the day the Lord says, "Depart from me ye cursed..." You'll feel a terror you can't even imagine when He says those words. But the good news is it doesn't have to be that way. You can surrender to Christ at any time and He will save you. He is eager to do so for those who will simply surrender and submit."

Från http://www.christiandiscussionforums.org/v/showthread.php?p=3570077#poststop

Kommentarer?

Gamla Minnen och Nya Tider

Jag känner mig så extatisk och det flödar så mycket energi i mig som vill ut, trots den sena timmen. På körlektionen så krävdes det stålhård självdisciplin för att jag inte skulle börja vifta med armarna som en galning, jag svär! :D

I helgen kom en väldigt positiv sak. Min gamla dator, som hade varit paj i flera år nästan, är nu kommen från reparation och fullt funktionell. Det betyder att jag kommer att gräva lite i lådan med gamla spel jag har och indulga mig själv med härlig nostalgi. Europa Universalis II, Abe's Exoddus, Age of Empires II, Populous: The Beginning och så mycket mer! Det finns så många spel att spela men så lite tid!

Och en definitivt mer positiv sak är att jag börjar få en vänskapskrets. Förut så hade jag typ inget socialt samspel whatsoever, men den klass som jag har börjat i nu är en trevlig bunt som jag gärna vill spendera tre år tillsammans med. Jag börjar bli fri från de osynliga kedjorna som höll mig tillbaka, nu är jag på frammarch och det känns som om ingenting kan stoppa mig!

På grund av ett extremt lyckligt sammanträffande så är jag ledig imorgon (tisdagen den 22) så jag kommer att försöka få ut så mycket av den som möjligt. Allting känns så... bra! För bara en kort period sedan så kändes det inte alltför väl, så jag får hoppas att det här håller i sig så mycket som möjligt. Mitt liv känns plötsligt så mycket bättre, och jag vill uppleva så mycket av det som möjligt!

Whatever, I'm off to take a shower and meditate a bit. See ya! :D

Älgburgare?

Den senaste veckan har det ju talats mycket om älgburgare eftersom vicekandidat Palin kommer från Alaska. Det får mig att tänka. Hur skulle egentligen en älgburgare vara? En vanlig hamburgare men med en skiva älgkött istället för nötkreatur? Eller en skogahomlslimpa som någon jägare i Norrbotten har kilat in en skiva älgkött i, gärna med morakniv? Jag läste en gång att om man inte åt haggis och hade kilt så var man inte en sann skotte. Om man får tro på tyska resebroschyrer så är väl en sann svensk en sorts skogsmulle som flänger runt i skogen och modigt dödar försvarslösa älgar? När jag nu tänker på det, det vore väl opatriotiskt för vissa om man inte har ätit älgkött? Hehe. T)

Tänker ni någonsin på hur t.ex. en grodburgare skulle smaka? Vilken sorts bröd det är, hur köttet har tillagats, vilken sorts eventuella pickles som kan förekomma, och om osten kommit från ett ekologiskt mejeri? Det är ju ett jävla krångel med vad vi äter nuförtiden. Tillverkarna har ju en tendens att proppa allting fullt med konserveringsmedel, socker, och så mycket kalorier som kan få plats utan att härligheten exploderar. Om man tänker på sådant där vitt bröd som jänkarna brukar ha, som man har kramat så mycket så möjligt av allt nyttigt och sedan fått in massa extrafettigt fett i (inte sådant där fett som Becel har, så att säga). Man kan liksom undra hur folk kan frivilligt sätta i sig sådant skräp. Tur att man äter hälsosamt då, tycker Erik som i skrivande stund håller på att sätta i sig chips, som den sanna hycklaren han ärLite får man väl ändå äta? XD

Tills dess,
Den helt opatriotiska ickeälgsköttsätaren.

Mmm... jag blev plötsligt sugen på en älgburgare. :P 


Amerikansk Politik.

Jag kollade runt lite på ett forum och hittade det här. Här är länken till tråden om ni är intresserade: http://www.christiandiscussionforums.org/v/showthread.php?t=131794

"I'm a little confused. Let me see if I have this straight....

* If you grow up in Hawaii, raised by your grandparents, you're "exotic, different."
* Grow up in Alaska eating moose burgers, a quintessential American story.

* If your name is Barack you're a radical, unpatriotic Muslim.
* Name your kids Willow, Trig and Track, you're a maverick.

* Graduate from Harvard law School and you are unstable.
* Attend 5 different small colleges before graduating, you're well grounded.

* If you spend 3 years as a brilliant community organizer, become the first black President of the Harvard Law Review, create a voter registration drive that registers 150,000 new voters, spend 12 years as a Constitutional Law professor, spend 8 years as a State Senator representing a district with over 750,000 people, become chairman of the state Senate's Health and Human Services committee, spend 4 years in the United States Senate representing a state of 13 million people while sponsoring 131 bills and serving on the Foreign Affairs, Environment and Public Works and Veteran's Affairs committees ....you don't have any real leadership experience.
* If your total resume is: local weather girl, 4 years on the city council and 6 years as the mayor of a town with less than 7,000 people, 20 months as the governor of a state with only 650,000 people, then ... you're qualified to become the country's second highest ranking executive.

* If you have been married to the same woman for 19 years while raising 2 beautiful daughters, all within Protestant churches, you're not a real Christian.
* If you cheated on your first wife with a rich heiress, and left your disfigured wife and married the heiress the next month, you're a Christian.

* If you teach responsible, age appropriate sex education, including the proper use of birth control, you are eroding the fiber of society.
* If, while governor, you staunchly advocate abstinence only, with no other option in sex education in your state's school system while your unwed teen daughter ends up pregnant, you're very responsible.

* If your wife is a Harvard graduate lawyer who gave up a position in a prestigious law firm to work for the betterment of her inner city community, then gave that up to raise a family, your family's values don't represent America's.
* If you're husband is nicknamed "First Dude", with at least one DUI conviction and no college education, who didn't register to vote until age
25 and once was a member of a group that advocated the secession of Alaska from the USA, your family is extremely admirable.

OK, much clearer now."

Väldigt intressant.

Guld, guld, guld, guld, guld, guld...

Vad är det med just guld som får folk världen över att gapa? Det är ju helt värdelöst som metall betraktat, förutom att det håller så länge.

Här står det om guld på wikipedia:

Gold (pronounced /ˈɡoʊld/) is a chemical element with the symbol Au (from its Latin name aurum) and atomic number 79. It is a highly sought-after precious metal which has been used as money, a store of value and in jewelery since the beginning of recorded history. The metal occurs as nuggets or grains in rocks, underground "veins" and in alluvial deposits. It is one of the coinage metals. Gold is dense, soft, shiny and the most malleable and ductile substance known. Pure gold has a bright yellow color traditionally considered attractive.

Att det är så gyllene är väl inget skäl att spendera så mycket pengar på det?

Jag tror att guld är en relik från förr i tiden, då guld användes som en sorts måttstock för pengar. Guld användes som en finansiell bas därför att det var sällsynt, det rostade aldrig, och det ansågs attraktivt av andra.

Terry Pratchett gjorde en parodi på det hela i sin bok Making Money där man trodde att guld var det som gjorde att en bank kunde fungera, fast det uppdagades att det guld som man trodde hade funnits i ett bankvalv faktiskt hade sålts bort i hemlighet. Det är definitivt en bok som ni bör läsa.

Det är dags att lämna guld bakom oss och koncentrera oss på det som verkligen är viktigt. Detta säger jag med tanke på alla som investerar i guld just nu.

Vi hörs,
Mannen med den gyllene pistolen.


Fredrik Reinfeldt, der Führer?

Första gången moderaterna vann valet så blev det lågkonjunktur. Andra gången moderaterna vann valet så blev det lågkonjunktur. Tredje gången moderaterna vann valet... ja ta mig fan, det har blivit lågkonjunktur IGEN! Ett sammanträffande? Kanske, kanske inte.

Moderaterna har ju bara skapat oreda och kaos. Och så har de skärit ner på militären rejält. Vid första världskrigets utbrott så hade det blivit många nedskärningar, vid andra världskrigets utbrott så hade det blivit många nedskärningar. Man kan liksom undra vad som kommer att hända nu.

Regeringen har hamnat i ett ordentligt blåsväder nu. Många bloggar på nätet talar ju om FRA-lagen och om Fredrik Reinfeldts utskällning på en ung politiker. Fast jag vet inte så mycket om detta, så jag kommer inte att gå in närmare på denna sak.

Man har ju hört att Fredrik Reinfeldt är ett monster under sitt snälla yttre, men det är väl att ta i lite grann. Fast något ligger det i det.

Jag tycker att dagens politik i Sverige är typ så här: Vänstersidan är kommunister och Högersidan är nazister, i alla fall om man ska tro på allt man anklagar varandra för. Ta den där debatten för ungdomspolitiker som gick av stapeln i min skola för en tid sen. Den utvecklades ju till en flame-fest nästan. Jag undrar varför ingen pratar om sådant som verkligen är viktigt. Varför finns det inget politiskt parti som verkligen kan sin sak? Därför att det inte är en perfekt värld?

2010 så är jag 18 år, vilket betyder att jag har rösträtt. Jag ska förmodligen rösta på Socialdemokraterna, därför att det är det bästa partiet som finns just nu, men det vill inte säga att de är bra. Vänsterpartiet är lite för magstarkt för mig, då jag tycker att samhället just nu bör vara en hybrid av Socialism och Kapitalism: har man för mycket av båda så blir det troligen ett sämre samhälle. Nästa val ska moderaterna få se på fan.

Förlåt om jag låter för pessimistisk, jag ville bara få det ur mig.

Socialdemokraterna '10!

Du sköna nya värld.

Jag måste nog säga att det som har hänt den här dagen är ett paradigm-skifte för mig. Det känns så konstigt. Skoldagen började minst sagt underligt. Vi fick datorer. Det var dock en hake. När jag fick numret till det skåpet som jag skulle hämta datorn ur senare, så glömde jag bort det! Det var på grund av all den där jazzen om kort-nummer och så vidare. Men man får väl det onda med det goda.

Senare, på kör-lektionen, så fick jag reda på en chockerande sak: man har planerat att vi senare ska sjunga i en kyrka! Jag trodde att man hade separerat stat ock kyrka i 2000, men jag hade tydligen fel. Med tanke på hur många andra bra lokaler än just kyrkan som man kan sjunga i så förbluffar detta mig. Jag får prata med läraren senare och se hur man resonerade. Det verkar visst som man måste vara både tjej och religiös för arr sjunga i kör. Hmpf.

Efter skoldagens slut så gjorde jag en magnifik comeback, då jag anslöt mig till löpargruppen inom Ärla Friidrott. Jag har inte varit verksam inom Ärla IF de senaste åren, så det här är stort. Jag gjorde dessutom rätt bra i från mig. Jag övertalade dessutom Artichart, en vänlig gosse, att ansluta sig också. Mycket bra, mycket bra.

Sedan bar det av till fotbollen, där vi skulle hämta upp min bror som hade spelat match. Där fick jag en jättestor överraskning, då jag stötte på min arbetsgivare, som gav mig jobb å Arena Personals vägnar. Vi talade om min lön som skulle komma den 25 september och om jag var beredd att arbeta vidare. Man får väl göra det, man måste få kosing någonstans. Dessutom bär jobbet med sig en extra bonus då det är på ett godislager. Jag vill tänka på mig själv som en godiskännare, och att få tillgång till gratis godis är ju skitbra.

När jag kom hem så prövade jag på något ännu mer bevågat: Jag använde duschen nere i källaren, vilket jag aldrig hade gjort förut. I den duschen så var det varmt vatten och dessutom mycket, och duschdörren gick inte loss, tvärtemot duschen däruppe. En sådan känsla... det är magiskt.

Så efter den här helcrazy dagen så är jag helt utpumpad och vill inte göra något plugg. Suck. Men ni får erkänna att det i alla fall var en lite underlig dag? :P

All Hail the Henki, baby! :D

This is Madness!

Madness...? THIS... IS... SPARTA!!!!!

Och så är det också Madness därför att det här är ett blogginlägg helt tillägnad dagen som har gått, därför att det har slagit mig som en dag som har stått från mängden i den kaskad av dagar som jag har genomlevat den senaste tiden.

00.00-03.55
Jag och bror min spelar Boxhead tillsammans. Det var ett så beroendeframkallande att jag spelade det tills det nästan har blivit morgon. One... more... zombie...

03.55-09.40
Jag försöker få lite välbehövlig sömn, men drömmer om hur jag spränger zombies i bitar med ett automatiskt hagelgevär, så det var en konstig sömn. Och så vaknade jag mitt i natten av en nästan outhärdlig smärta i mina två ben, som brukar inträffa när man sover. Eftersom man är zombie-lik på grund av sömn så gör man inga större försök att lindra smärtan än att ha ett ben ovanför det andra. Inte så lyckat.

09.40-14.05
Jag får i mig frukost i form av Cornflakes. Jag hoppades att jag inte skulle få några sysslor att göra, men se det gick inte. Pappa ville att jag skulle hjälpa honom att mura till spisen, ochj när jag frågade hur han behövde hjälp svarade han att jag skulle ge honom verktyg och för att jag skulle se hur det gick till. Som fan. Efter detta lilla intermezzo duschade jag, åt överbliven pizza och läste PC Gamer.

14.05-17:15
Spelade Boxhead med Gunnar igen. Och så åt jag mat. Pust.

17:15-18:15
Klockan 18:15 skulle jag se på bio, men innan dess så fick jag lov att åka till diverse vänner som jag skulle se den tillsammans med.

18:15-Nio-snåret
Kollade på filmen Arn: Riket vid Vägens Slut. Den var mycket bättre än förra filmen, men jag irriterades av att det dröp av kristen och monarkisk propaganda igenom hela filmen. Och så var det sorgligare att Arns häst dog än att Arn själv dog, av någon outgrundlig anledning. Och så slutade det med en 300-liknande strid där svenskarna besegrade danskarna mot alla odds. Please.

Nio-snåret-10:00
På vägen hem pratade vi om existensialism och vad vår "drivkraft" var. På grund av all kristendom-propagande i filmen så blev det ett hett samtals-ämne och vi pratade om hur meningslöst och farligt det var.

10.00-23:59
Gjorde olika saker vid datorn och skrev det här inlägget.

Se, jag skrev ett inlägg där jag har skildrat mitt privatliv i stor detalj. Ge mig en medalj. Av emalj.

Erik Henriksson,
Lika buggig som ett diskotek på 60-talet. :D

Credibility on the street, yo!

Det var när jag gjorde en uppsats i svenskan som jag kom på en mycket påtaglig sak i vårt samhälle. Status. Som den självständiga människa som jag är kunde jag inte bry mig mindre om det, men jag har märkt att det är mycket populärt med just "status". Läs och se vad du tycker.

Det sägs att det förflutna är ett annat land, och det ligger nog någonting i det. Men vissa saker förändras visst aldrig vilken tidsålder vi än lever i. Det spelar egentligen ingen roll om det är hattar, paraplyn, kläder, elektroniska apparater eller vad det måhända kan vara. Om det är en pryl som den fattiga massan inte kan få tag i eftersom de inte har nog med status, pengar, eller behörighet, så kommer den rika delen att vilja visa för "pöbeln" att de är bättre än dem. Det är en statussymbol som används i samhället, helt enkelt.

                                                                 Låt oss göra ett exempel. Klas är en grabb i tonåren som är något osäker på hur han ska kunna passa in i samhället. Han vill visa att han har större inflytande och mer pengar än andra ungdomar i hans ålder. Han hoppas också finna någon av motsatt kön. Med statussymboler såsom till exempel kläder, elektroniska prylar och allting som kan visa att han har bättre status än alla andra och förhoppningsvis hjälpa till att "ragga" flickor med. Klas går i skolan men skolkar sporadiskt och är mycket slarvig när han väl är i skolan. Klas tänker inte på framtiden utan hoppas få medhåll från sina nästan identiska polare. Hans föräldrar är något apatiska och ger godtyckligen finansiella medel till sin son i hopp om att göra honom till en bättre människa. De är ganska oansvariga och skaffade sig kanske barn i hopp om att det i sin tur skulle ge högre status. Detta tycker man kanske i högsta grad är ett manifest av mänsklig natur och är en produkt av vår instinkt om hierarki. Att status-prylar skulle ge bättre resultat i "raggning" kan likställas med fåglar som kvittrar parningsrop eller han narvalar som dyker upp till ytan och försöker imponera på hon narvalar med sina horn. Det är någonting som djur gör och är inte en del av ett rationellt tänkande. Om vi återgår till Klas så finns det två olika scenarion till hans mode experiment. Antingen får han "status" från sina medmänniskor då de ser hur "mäktig" han är, eller så får han inget medhåll och är längre ned i hierarkin. Status-prylar är en defekt av våra naturliga instinkter.

Om du inte håller med om det här så var vänlig och kommentera. Om du håller med så kommentera ändå.

MVH,
Personen som står bakom dig. (lurad!)


Swaziland

När jag kollade igenom gamla SO-uppsatser så hittade jag en om en jämförelse mellan Luxemburg och Swaziland. Av någon anledning så hade jag valt att skriva om en parodi översättning till det japanska introt till Yugioh säsong 0 fast med Swaziland instucket i rader. För mycket sockerkonsumption, gissar jag på. Mmm.... socker....

Odé till Swaziland:

Coal miner,

Dad I can't get the milk away.

Cloak a sea otter,

Swaziland found an emo man.

Come to Iowa,

Jeer at me or glare - I don't care.

Bonk Ulala,

Mmm, gee - it's a Swazi,

No more Swaziland, kay?

Now she can fall (she can hear ya!)

Towed on a cable,

Swazis can hardly caress underneath.

Jim Carrey's from Swaziland (Oh?),

He hates you,

Get out of my hair, Swazi.

Fast låt oss bli allvarliga ett slag. Semi-allvarliga i alla fall. Swaziland är ett stycke jordplätt i Sydafrika som av någon outgrundlig anledning räknas som ett självständigt land. Det som är utmärkande för Swaziland är att de har den sämsta levnadsstandarden i världen. Korruption, ohejdad folkökning, svält, sjukdomar - det är ett levande helvete helt enkelt. Så låt oss vara respektfulla mot den dryga miljonen som tvingas leva där. Jag skulle donera pengar dit om jag hade stålarna.

Tills dess,
Poeten (fniss)


Xenofobiska britter säger: "Up yours, Johnny Foreigner!"

För länge, länge sedan så levde människa tillsammans med neanderthalare. På grund av naturens alla nycker så hade människor som höll sig borta från neandertalerna mer avkomma, vilket betydde att deras avkomma löpte större risk att mutera så att de blev mer fientliga mot individer som var utanför gruppen. Många år senare så gör den här instinkten utlopp i nationalism, rasism och xenofobi. Det finns inget rationellt med dessa tre saker, det är vår natur som eggar oss på. Men som med alla andra saker här i livet så måste man kämpa emot sitt irrationella beteende och göra vad som är bäst för alla. Oftast är vår största fiende oss själva.

Jag vill ha mer invandring. Det finns så mycket fattigt folk ute i världen, vore det inte bra om de kom hit och drog nytta av alla fördelarna det är att bo i ett post-industrialistiskt land, som utbildning, kultur, pengar? Så gles-befolkat som det här landet är så gör det väl ingen skada. Alla dessa kvadratkilometer med mark står där till ingen nytta, den bara väntar på att byggas till städer, som folk kan bo i! Detta är en globaliserad värld, vi kan inte längre sitta i mörker, vi måste expandera här. Men å andra sidan så finns det så mycket folk och sinande resurser, vilket betyder att själva folkökningen bör stanna av. Men hur? Vi måste ta kontrollen i u-länder och sköta uppbyggandet själva, enligt mig!

Tiden går så fort och vi kan påverka så mycket. Ta ställning, var logisk!

Tills nästa gång,
Johnny Foreigner


...In America!

Som alla säkert vet så är det snart presidentval i USA. Jänkarna är ju inte de smartaste mäniskorna, precis, vilket den här videon vittnar om: http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE "How many sides does a triangle have?" - "Damn, four?" Delen då försökspersonerna först säger vilket land Jänkland bör invadera näst, och får sedan sätta ut pilar på världs-kartan för att markera var landet är. Man har dock fifflat med världskartan så att istället för 'Australia' så står det 'Iran'/'NorthKorea'/'France'/whatever. Personerna på videon valde ändå att sätta pilen på Australien. Jag höll på att skratta ihjäl mig. Kolla på videon!
Ett stort land som har mer än hälften av all militär makt, det är Jänkland. Jag säger inte att alla amerikaner är dumma, men det är ett land där det är bättre att inte gå på universitet. Dessutom är amerikansk utbildning i genomsnitt mycket sämre än sina europeiska motsvarigheter. Men amerikansk 'demokrati' är inrättat mer som en 'plutokrati' där makten är koncentrerad till en handfull människor. Ett land är inte en demokrati bara för att det hålls val en gång vart fjärde år, folket ska vara delaktigt i beslut. Därför har jag svårt att ha pokerfejs när någon säger att Amerika är det demokratiska landet i världen. "Winner takes all"-systemet är ju skitdåligt. En bi-effekt av detta är ju att de mest dumma amerikanerna har väldigt liten chans att påverka. Vilket kan vara bra under omständigheterna.

Men allting i Jänkland är ju inte dåligt. Stora män såsom Owen Wilson (Wedding Crashers), Charlie Sheen (Hotshots, 2/½ Men) och Bandit Keith (Yugioh Abridged) är ju jänkare. Den sistnämda borde ju inte vara med på listan då han egentligen är en fiktiv figur. Men han säger "In America!" hela tiden så han får ändå vara med. Jänkland har också lärt mig att uppskatta Country musik.

Det var allt. In America.

Vatten forma denna kropp...

Gav den både hår och _____.

Erik sitter i sin datorstol. Datorstolen är så sliten att en metallsak sticker ut, och Erik har en handduk på den för att slippa skada benet. Han rycker sig i skägget när han tänker, såsom sultanerna brukar göra i bättre Hollywoodfilmer, men det är inte särskilt lyckat eftersom det bara är fjun. Han dricker en munfull med vatten och tänker på vad mer han ska skriva om i det här blogginlägget än sig själv i tredje person.

Vad sägs om en kavalkad med slumpmässiga länkar? "JAAAAAA!", skriker läsarna.

http://www.christiandiscussionforums.org/v/forumdisplay.php?f=46

http://www.venganza.org

http://www.leeon.blogg.se/

http://erikhenki.bilddagboken.se/p/main.html

http://peddie.blogg.se/

http://www.uncyclopedia.org/

Det här kanske inte var det mest hög-kvalitativa blogginlägget någonsin, men det här är ju trots allt det ANDRA blogginlägget jag gör idag! På en onsdag! *duckar för tomaterna*

MVH,
Psuedo-spammern

Jag gillar inte censur därför att *censorerat*.

När jag kollade på CARM idag så stod det att jag blivit bannad. Varför? Därför att jag hade använt acronymen "WTF" vilket ansågs som "Inappropriate language". Vad är det jänkarna röker egentligen? Jag använde inte uttrycket för att förolämpa någon. Jag kan bara komma till slutsatsen att de tyckte att det skadade själen eller någonting i den stilen. Min ofrivilliga semester varar bara i tre dagar, men det känns ändå lite snopet. Det står också i reglerna på sajten att moderatörerna har rätt att strunta i reglerna om de så vill, vilket känns som hyckleri.Jag menar, vad är det med folk som får de att tänka "Åh, jag gillar inte det ordet! Det borde bytas ut mot asterisker!" Det är bara dumt och för folk som inte kan skaffa sig ett ordentligt jobb. Nu säger jag inte att man bör spy ut svärord stup i kvarten, det bör inte användas för att förolämpa andra men det kan användas för att uttrycka starka känslor. Sluta att byta ut det mot *bleep* och asterisker, framställ det som det är. Censur är bara för maktgalna megalomaniacs som vill behålla makten för sig själv.

**** ********, **** ************** ********** ***.

MVH,
A chunk of lard at a honeymoon orchestra.

Procrastination rules the nation!

Från dictionary.com:

pro·cras·ti·nate   Audio Help   /proʊˈkræstəˌneɪt, prə-/ Pronunciation Key - Show Spelled Pronunciation[proh-kras-tuh-neyt, pruh-] Pronunciation Key - Show IPA Pronunciation verb, -nat·ed, -nat·ing. -verb (used without object)
1.to defer action; delay: to procrastinate until an opportunity is lost.
-verb (used with object)
2.to put off till another day or time; defer; delay.

Japp, jag känner mig som en procrastinator. Det känns liksom lite segt, och det händer ofta att jag gör saker dagen innan om jag kan. Då händerna fattar pennan känns det som om benen håller på att explodera, och man känner för att springa runt i huset. In fact, as I write så krälar det i kroppen och jag försöker prata med folk på MSN. Kanske är det den pådrivande stressen som håller på att ta knäcken på mig?

Farsan håller på att babbla om hur jag "planerar att motionera". Han verkar ovanligt sur, så jag kanske måste hitta på något. Till Ärla IF vill jag då rakt inte, det tar för mycket tid. Har någon av er något förslag?

På tal om procrastination så finns det en svenska-läxa som jag måste göra. Det är bara 3-4 frågor på en text som jag av en slump har läst förut, men det känns ändå så jobbigt att hasa sig ur stolen och gå ett par meter till köksbordet oxh börja jobba. Det spritter i benen igen, och man vill nästan hoppa upp och börja dansa den speciella dansen som jag har. Den är så speciell att jag bara kan utföra den när ingen är i närheten, vilket betyder att man måste installera hemliga kameror eller proffs-ninjor för att få en glimt av den.

PS. De där hoten som man får om man inte skickar kedjebrev, som till exempel förbannelser i 1000 år, fungerar inte riktigt på mig, men det kanske fungerar på er mer vidskepliga läsare. Om ni inte läser den här bloggen i fortsättningen så kommer er hund att dö. Om ni inte har en hund så kommer ändå en hund att dö. Ni har blivit varnade! Om ni dock väljer att ta ert intresse i den här bloggen så kommer ni att kunna ta del av tankarna från en Upplyst Tänkare (jag!), och ni får gratis bärs från Valhall.

Procrastinators, unite! Tomorrow... ;)

Jag är INTE en nörd!

Du kan skatta dig lycklig om du är en nörd, för jag är det inte. Jag har försökt bli en medlem av denna sub-kultur, men alla försök har misslyckats. De två affisherna jag har satt upp på väggen är helt enkelt för snygga för att vara nördiga. Jag har inte särskilt stort intresse för manga, jag gjorde ett halv-hjärtat försök att intressera mig för Star Wars en gång, men det skar sig. Jag använder inte 1337-språk, jag försökte lära mig att programmera, men misslyckades. Min personliga hygien är hyfsad, och mitt rum är klanderfritt ren. Mina schack-skills är inte superba, jag blir alltid besegrad av datormotståndaren. Oss emellan är jag inte jättebra på att spela datorspel, och är mer än "casual gamer". Det vore väl rätt bra att faktiskt vara bra på något speciellt ämne. Och jag är inte en pluggis heller; jag är för lat och omotiverad.

Jovisst, jag är rätt bra när det kommer till religion, men det är väl knappast ett ämne som det är bra att kunna, så meningslöst som det är.

Jag har en ganska värdelös talang, dock: mina smaklökar kan känna skillnad på olika sorters produkter, vare sig det är läsk eller mjölk eller majs. Då man får smaken på någonting så strömmar minnena tillbaka till en, och jag kan utan omsvep berätta om det är pepsi eller cola. Man kan nästan ha en föraning om hur det smakar bara att kolla på det. Kanske jag överdriver lite, jag vet inte.

Tills dess,
Telefonoperatören i ditt livs utlandssamtal.


RSS 2.0