TRUE CHRISTIAN?

Bloggar är ju ett utbrett fenomen. Så jag tänkte göra en själv.

Jag är en ateist. Jag har aldrig varit något annat, det finns ingen anledning att säga att det finns en gud då all vetenskaplig data vi har just nu inte pekar på någon "gud". Och om det finns högre krafter så kan jag garantera dig att det inte är den kristna.

Den värld vi lever i just nu är helt tokig. Om nu flertalet människor insisterar på att det finns högre makter, borde de då inte välja det mer rationella alternativet och bli deister. Tydligen inte, då ungefär 33% av alla i världen är kristna och 25% är muslimer. Kanske det inte är meningen att det ska göra oss smartare. Det bara... är. Det känns som om många slänger alla filosofiska tankar ut ur fönstret och tänker mer traditionellt, som om det hör till kulturen, som om det bara är ett klädesplagg eller möbel som man har i sitt hemland. Å andra sidan finns det de som är genuint övertygade att de fått spirituell kontakt med högre krafter som faktiskt tror på det. Sådana finns det på christiandiscussionforums.org, ett forum som jag brukar kolla på under namnet "Henriksson". I en tråd som jag kollade på så talades det om Hitler. Fundamentalisterna på sajten insisterade på att han faktiskt var en deist eller en ateist, trots att han öppet har uttalat sig flera gånger om sin tro. Till slut så kom man in på ämnet "True Christian", där vissa hävdar att en viss person INTE är en kristen även fast de hävdar det. Några icke-kristna på sajten gör parodi på det och framställer det som "True Scotsman". Det går ungefär till så här:

En skotte satt och läste tidningen. Han läste en artikel om hur en man från England hade utfört ett ohyggligt dåd.
"Ingen skotte skulle göra något sådant!" sade skotten.
Nästa dag läste skotten om hur en man från Edinburgh hade utfört ett ännu ohyggligare dåd.
"Ingen sann skotte skulle göra något sådant!" sade skotten.

Här är ett par inlägg som jag läste på CARM (Christian Apologetics Research Ministry) som kan vara intressanta.

ragweedzero: Everyone knows that Hitler was a "christian". They think they are better than others, and they start wars and demolish other people. Anything else "new" on the agenda? Bush is a christian too, what does that tell you? Invade Iraq and steal their oil... INVADE, STEAL... give em small pox blankets and get their land... this is how christians work, and we all know it. Kidnap Africans and bring them over to build our railroads, and work our cotton fields and plantations for us... If you're a christian, this is what you do and this is what you support!!!!!!
aussie_guy: "Moo" I guess that makes me a cow.
BusterFriendly: Of course, any time a Christian does anything you don't like they're no longer a Christian.
aussie_guy: Crap. A true Christian is someone born again not of our own will but of God's. A true Christian is regenerated and has repented. A true Christian believes in the death burial and resurrection of Jesus Christ. A true Christian does not have a dead faith. A true Christian must be born again  You know them by their fruit. Where's Hitler's fruit? "Moo".

Är detta en sann kristen?


Kommentarer
Postat av: -

intressant det där med att vissa tar religionen som ett klädesplagg, ny vinkel att se det hela på, aldrig tänkt på det faktiskt.

2008-08-26 @ 21:01:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0