Ett familjevapen är fött!

Min släkt har inte varit särskilt känd. Den har varit ganska anspråkslös. Den har varit ute på åkrarna och jobbat. När industrialiseringen kom så skyndade man in till städerna och började jobba i fabriker. I mina föräldrars generation så blev släkten lite påläst och fann en nisch i medelklassen.

Kort sagt, min familj har inte varit särskilt aktiv inom militären och har inte heller varit adlig, så jag har inte fått ärvt en sådan imperativ sak som ett familevapen!  Så under min dagliga promenad så fick jag en Snilleblixt. Jag brukar få i genomsnitt 2-5 Snilleblixtar om dagen, och just den här Snilleblixten var lättast att utföra, so there you go.

Snilleblixten är följande; jag gör mitt eget familjevapen! Så, i egenskap av MS Paint, förklarar jag detta familjevapen, er, ÖPPNAT! Ta-da!



"H" står för "Henriksson". Jag valde röd och gul för att det ser så fint ut, och har ingenting att göra med McDonalds eller Sovjetunionen. En sak som vissa kanske tycker är slarvigt är att H:et inte riktigt står i centrum. Jag försäkrar er dock att detta är helt avsiktligt. Varför? Därför att om jag eller mina efterlevande skulle bli indragen i krig av någon anledning, och det här är ju trots allt instabila tider, så skulle jag kunna använda familjevapnet för att avskräcka fienden! De skulle bli helt paralyserade av strukturen och deras hjärnor skulle troligen explodera. Ni har troligen bara tur om det inte har hänt er. Detta kunde också appliceras i civila sammanhang, t.ex. om chefen kommer inrusandes frågandes var rapporten/10000 dollar som skulle användas till reklamfilm/whatever tagit vägen så skulle man kunna visa familjevapnet och hjärnan skulle explodera för honom. Eller henne om vi vill vara politisk korrekta.

Ett familjevapen är bra att ha helt enkelt. :D

Jävla Internet!

*screechscreechscreech*

Mitt Internet har gjort sig påmind igen, men nu har det väl ändå nått botten. Om man kopplar upp sig så kopplas det ur igen om två minuter ungefär. Internet-sidor som man försöker använda befinner sig först i ett sorts limbo, med en vit skärm, för att sedan, när mitt urusla Internet sackar ihop, få fram någonting i stil med " Internet Explorer cannot display the webpage", med diverse förslag på vad man kunde göra, samtliga helt meningslösa för den genomsnittlige användaren.

"Skaffa bredband", säger ni. Men jag bor så jävla långt bort att jag inte kan få tag på något sådant, såvida jag inte råkar ha massa pengar, vilket jag inte har. Men om jag nu kunde göra det så skulle jag göra det och tutta eld på det mobila bredbandet. Eller var det bredbara mobilen?

Hursomhelst så är kontakterna med omvärlden minst sagt dåliga. Kan inte telia fiffla med en satellit eller något så jag kan få lite bättre uppkoppling? Perish the thought.

*screeeeeeeech*

PS. När jag först försökte publicera det här inlägget så kopplades datorn ur. Jag skrattar ihjäl mig. DS.

Twice is the charm...

Det har eggat mitt sinne väldigt mycket den senaste tiden. Dessa förändringar. Som att börja gymnasiet. Själva innebörden av det verkar inte ha etsat sig in i mig riktigt än. Alla nya människor som inte vet något om mig, eller jag om dem. Det är nästan så att man kunde bli en Ny Människa. Vem nu det  är.

Alla nya livsstilar och alla nya intryck. Jag är inte van vid förändringar, men en del av mig eggar på det. Vem är jag egentligen? Jag vet inte riktigt. Är jag kort eller lång, rolig eller tråkig, snäll eller dum? Jag känner mig som en paradox.

Mitt medvetande har börjat klarna. Jag har kommit på något som har blivit fördolt för mig innan jag började använda internet. Det känns som om allting i mig är rena motsatsen. På internet är jag den trevlige, outåtriktade och helt enkelt bra människan. I "det verkliga livet" då jag måste prata med människor känns jag mer som den anti-sociale som inte är särskilt snabb i munlädret. Trevlig, visst, men i den bemärkelsen att jag håller mig i bakgrunden. Jag vill inte vara någon sådan, men det går helt enkelt inte. Det finns så många faktorer som spelar in. Ska man säga hej och vilken hälsningsfras ska man använda? Det är inte som att högerklicka, som man gör i MSN. Visst, ibland kan jag vara rätt social, men det är om jag verkligen känner en person väl.

Kort sagt, jag förstår inte hur alla andra gör.

Men under mitt yttre finns den underbaraste människan ever. Trademark. Så jag vill gärna samtala över nätet genom MSN än något annat.

Nu när jag kom att tänka på det, så finns här mitt MSN. Jag skulle gärna vilja tala med dig, vem du än är. :)

[email protected]

TRUE CHRISTIAN?

Bloggar är ju ett utbrett fenomen. Så jag tänkte göra en själv.

Jag är en ateist. Jag har aldrig varit något annat, det finns ingen anledning att säga att det finns en gud då all vetenskaplig data vi har just nu inte pekar på någon "gud". Och om det finns högre krafter så kan jag garantera dig att det inte är den kristna.

Den värld vi lever i just nu är helt tokig. Om nu flertalet människor insisterar på att det finns högre makter, borde de då inte välja det mer rationella alternativet och bli deister. Tydligen inte, då ungefär 33% av alla i världen är kristna och 25% är muslimer. Kanske det inte är meningen att det ska göra oss smartare. Det bara... är. Det känns som om många slänger alla filosofiska tankar ut ur fönstret och tänker mer traditionellt, som om det hör till kulturen, som om det bara är ett klädesplagg eller möbel som man har i sitt hemland. Å andra sidan finns det de som är genuint övertygade att de fått spirituell kontakt med högre krafter som faktiskt tror på det. Sådana finns det på christiandiscussionforums.org, ett forum som jag brukar kolla på under namnet "Henriksson". I en tråd som jag kollade på så talades det om Hitler. Fundamentalisterna på sajten insisterade på att han faktiskt var en deist eller en ateist, trots att han öppet har uttalat sig flera gånger om sin tro. Till slut så kom man in på ämnet "True Christian", där vissa hävdar att en viss person INTE är en kristen även fast de hävdar det. Några icke-kristna på sajten gör parodi på det och framställer det som "True Scotsman". Det går ungefär till så här:

En skotte satt och läste tidningen. Han läste en artikel om hur en man från England hade utfört ett ohyggligt dåd.
"Ingen skotte skulle göra något sådant!" sade skotten.
Nästa dag läste skotten om hur en man från Edinburgh hade utfört ett ännu ohyggligare dåd.
"Ingen sann skotte skulle göra något sådant!" sade skotten.

Här är ett par inlägg som jag läste på CARM (Christian Apologetics Research Ministry) som kan vara intressanta.

ragweedzero: Everyone knows that Hitler was a "christian". They think they are better than others, and they start wars and demolish other people. Anything else "new" on the agenda? Bush is a christian too, what does that tell you? Invade Iraq and steal their oil... INVADE, STEAL... give em small pox blankets and get their land... this is how christians work, and we all know it. Kidnap Africans and bring them over to build our railroads, and work our cotton fields and plantations for us... If you're a christian, this is what you do and this is what you support!!!!!!
aussie_guy: "Moo" I guess that makes me a cow.
BusterFriendly: Of course, any time a Christian does anything you don't like they're no longer a Christian.
aussie_guy: Crap. A true Christian is someone born again not of our own will but of God's. A true Christian is regenerated and has repented. A true Christian believes in the death burial and resurrection of Jesus Christ. A true Christian does not have a dead faith. A true Christian must be born again  You know them by their fruit. Where's Hitler's fruit? "Moo".

Är detta en sann kristen?


RSS 2.0