Bloggen stängs.

OK, för det första: jag är extremt ledsen att jag inte har uppdaterat den här bloggen, men det är så mycket som har kommit i vägen.

För det andra: Jag ska ge upp den här bloggen och kanske starta en annan, därför att jag inte tror att Sverige är redo för en blogg som min, jag vill söka de som verkligen vill lära sig något. Därför gör jag en ny blogg, denna gång på engelska! Om du fortfarande vill ta del av mina inlägg, så kolla förbi om ett tag och se om jag har startat en ny blogg.

Förresten, det är nog viktigt att ni får mitt MSN om ni vill fortsätta ta del av mina tankar och åsikter, och förhoppningsvis ge några till mig. ;)

[email protected]

Chemists make solutions! Badum-TISCH!

Fattar ni? Lösning syftar till både en lösning på ett problem, och en vätske-lösning, som karaktäriserar kemisternas arbete. Hahahaha! XD

Jag har i skrivande stund just genomfört ett prov i kemi. Jag hade pluggat typ 3-5 timmar föregående dag med att plugga till provet, och därför ägde jag det totalt! Efter endast 57 minuter (man fick två timmar på sig) gick jag nöjt ut ur lokalen.

Eftersom jag hade lpuggat så intensivt till provet så hade jag börjat att få kemi på hjärnan. Natten innan provet så drömde jag om olika grundämnen, och hur c=n/V.

Jag har smått börjat att tänka på hur bra de åtta huvudgrupperna skulle vara som strategispel. Tänk er bara, grupper som t.ex. alkalimetallerna är extra bra på att slåss, grupper som t.ex. kolgruppen är bra på ekonomi, och ädelgaserna är någonstans mitt emellan. Haha, jag börjar definitivt bli galen!

Fast det är nog bäst att börja tänka på matematik, då det är ett lika långt matematikprov nästa vecka! Veckan efter det så är det fysik! Pastaklumpen bakom pannan får börja jobba på högvarv en tid framåt.

MVH,
Erik Henriksson, din glöd i mörkret!

Snack med skolpastorn

"From: Erik Henriksson To:[censurerat] Sent: Tuesday, October 07, 2008 3:44 PM Subject: Berätta om din verksamhet.

På Intern-TVn så står det att ni har börjat som "skol-pastor" på Rinman. Får jag fråga hur det stämmer överens med svenska lagar om seperation mellan stat och kyrka? Rinmangymnasiet är en statlig institution eftersom det är en av kommunens skolor, så skolan borde inte ta parti för något sådant yrke som "skolpastor". Jag tycker att det är emot min religionsfrihet. Jag har förstås ingenting emot er som person, men om ni vill arbeta som pastor så kanske ni bör arbeta inom någon självständig organisation som drivs av privatpersoner, till exempel en kyrka.
 
Jag ser fram emot ert svar.
 
MVH,
/Erik Henriksson"

Re: Berätta om din verksamhet. Från: [censurerat] Skickat: den 9 oktober 2008 11:45:31 Till: Erik Henriksson ([email protected])


"Hej Erik

Tack för din fråga. Har inte haft någon kontorstid på några dar så därav har mitt svar dröjt.  

Min arbetsgivare som "skolpastor" är föreningen "Skolkyrkan Eskilstuna", som är en förening som frikyrkorna i stan tillsammans driver. Denna förening har två anställda varav jag är en,  halvtid som skolpastor. Denna roll innebär att jag (kyrkorna) erbjuder mig som en resurs till gymnasieskolorna. Denna resurs innebär framför allt att jag brukar bjudas in till religionslektioner för att prata, anordna studiebesök, finnas tillgänglig för elever som av någon anledning vill bolla tankar kring sitt liv, vara en resurs vid krissituationer.  

Du har helt rätt att skolan och kyrkan är två helt skilda storheter. Det vi gör är att fråga rektorer, religionslärare, kuratorer om skolan vill ha denna resurs, om det är ok att jag finns på skolan utifrån denna arbetsbeskrivning. Vilket varit ok och många tyckt varit bra. Detta arbete har ju pågått under många år tillbaka i tiden även om just jag är nyanställd för i höst. Därav att jag gått ut med informationen som jag gjort.  

Alltså: jag är anställd av kyrkorna, finns bara på skolorna som en resurs under förutsättning att de tycker det är ok.   På återhörande om du vill fortsätta samtalet.  

Med vänlig hälsning [censurerat] Skolpastor Eskilstuna"

Namnet och addressen är censurerat för att skydda identiteten.

OK, så jag drog några förhastade slutsatser, det erkänner jag, fast jag hittade ingenting på skolans hemsida. Även om jag fortfarande känner av något lurt så kan jag nog inte besvara det här riktigt än. Some day!


En burk med maskar!

En burk med maskar är en metafor man brukar använda i internet argumenation för att förmedla att motståndaren troligen har ett olämpligt och kontroversiellt ämne på agendan. Jag fick en kommentar från en viss "Emma" som har en mode-blogg. I något som troligen är ett desperat försök att få lite uppmärksamhet så skrev hon detta:


"Hej jag är väldigt nyfiken på vad din makeup-bag innehåller? Svara gärna i min blogg under kvällen!

Fin blogg förresten!"


Om signaturen "Emma" hade gjort minsta ansträngning att läsa bloggens innehåll så skulle hon snabbt få reda på att bloggens innehavare är en ung man/liten pojke som av naturliga skäl inte använder någon kosmetika av något slag, och jag har därmed ingen make-up bag. Fast hon kanske ändå visste det och skrev det ändå, desperat efter minsta lilla publicitet. Hur det än är så ser det inte bra ut.


Fast om jag nu hade en make-up bag av någon anledning, vad skulle jag då, rent hypotetiskt, ha i den? Tja, jag använder hårgelé då och då när mitt hår är extra rufsigt, och det kan man ju kalla make-up, kanske. Fast jag är inte så övertygad. Så har jag ju rakhyvel också, om jag skulle få lust att raka mig. Eftersom jag gillar skägg så har jag bara rakat mig en gång. What the heck, i make-up bagen ska den.


Jag kommer dock inte att svara på frågan i "Emma"s blogg. Ni förstår säkert varför.


Och ja, min blogg är jävligt fin. ;)

Förresten, har ni kollat på chatboxen som finns i menyn till höger? Den har funnits där ett tag nu och ni är välkomna att använda den. ;)


Frihet från religion

Religionsfriheten har fått ännu en örfil i ansiktet. På skolan som jag går på så finns det en intern-TV. När jag kollade på den så stod det om skolpastorn som är på skolan. Just det, du läste rätt. På en statlig skola dessutom. Det stod hans e-mailadress, så jag har skickat honom ett e-mail där jag frågat honom hur han rättfärdigar sitt uppehälle. Jag är definitivt inte glad över detta, det är meningen att det ska vara ett sekulariserat samhälle trots allt.

Förresten, kolla in den här artikeln:

http://www.expressen.se/1.683581

Jag läste den och höll med till fullo, så jag tycker att ni bör kolla den också.

MVH,
Erik Henriksson


Pokémon!

Jag är tillbaks! Det har varot en tid sedan jag uppdaterat bloggen, men jag har goda skäl. De goda skälen var att jag varit en apatetisk zombie-lik soffpotatis som har inte brytt mig mer om något annat än att spela Pokémon och ätit mat. OK, det kanske inte var SÅ bra skäl, men är man zombie så är man.

Pokémon, undrar ni? Jag har fått tag i Pokémon Emerald. Första anblicken gjorde mig inte så extatisk som de tidigare spelen har gjort, men det kanske är en bi-effekt av att bli äldre. Men jag tror att det är därför att Nintendo har valt att skyffla in ett gäng nya Pokémon (Jag vill tillägga att Nintendos designers måste ha varit på crack när det gäller de nya Pokémon...) så är det typ en kol-kopia av Ruby/Sapphire/Emerald. Men det vill inte säga att det inte är bra. Det är bra. Fast å andra sidan är det väl inte för mycket begärt om Nintendo kunde skärpa till sig och göra spelet lite mer seriöst. Man blir jävligt irriterad av alla "OMFG I got beaten by a kid!" repliker som medlemmar av Team Galactic, de mest kliché-aktiga spelskurkarna ever, häver ut sig. Och så alla bybor som verkar ha mindre IQ än en fiskmås.

Några av de nya attackerna är helt idiotiska. Ta "Worry Seed" till exempel. Den hindrar motståndaren från att sova. Jag kan finna väldigt få situationer där en sådan attack kunde vara hjälpsam, om jag ska vara ärlig. En annan attack som har konfunderat mig är "Miracle Eye" som gör att nästa attack inte påverkas av Accuracy eller Evasion eller Protect/Detect som används av fienden, attackens grundläggande Accuracy notwithstanding. Varför i helvete skulle man behöva någonting sådant om man lika gärna kunde sparka skiten ur fienden med en vanlig attack? Oh, the irony.

Fast man måste ju älska saker som det här:


Vivá lá Évolution! :D


Feminism

Förlåt för att jag inte har skrivit ett endaste inlägg de senaste två dagarna, men det var så mycket som behövde göras i pluggväg så det gick inte riktigt. :(

Nu kanske jag trampar på en landmina med tanke på att majoriteten av mina läsare är tjejer, men jag vill ändå prata lite om detta heta ämne. "Feminism" låter ju som ett begrepp eller ideologi som inriktar sig på att ge makt åt kvinnor. Om Feministisk Initiativ har detta mål i tankarna, kommer de då att plötsligt bli Maskulistiskt Initiativ om klyftorna mellan kvinnor och män blir alltför breda, men med tvärtomhet? Om nu Feminism faktiskt inriktar sig på Jämlikhet mellan kvinnor och män, varför kallar man det helt enkelt inte det? Det verkar ju onödigt att kalla sig en Feminist då det i sig motverkar sin ideologis uppdrag.

Nu säger jag inte att det inte finns någon orättvisa, eftersom det finns det. Kvinnor tjänar mindre än män i genomsnitt, det är ett faktum. Men varför är det på detta viset? In My Not So Humble Opinion så tror jag att det är en kvarleva från det gamla samhället. Framtiden ligger istället hos just kvinnor då dem har i genomsnitt bättre betyg än män, och jag tror inte att de som skulle försöka ha kvar denna orättvisa skulle få många julkort, om man kan uttrycka sig så.

Jag har växt upp omgiven av det motsatta könet. (Inte bara bildligt, utan också bokstavligt!) Jag var den enda i den skara på tio personer som utgjorde den specifika årskursen i den specifika klassen när jag började skolan. Alla lärare och, före det, alla dagistanter var kvinnor. En lång tid framåt så var den enda manliga förebilden jag hade min pappa. Min fråga är, vad spelar det för roll? Jag trivs bättre i kvinnligt sällskap, kanske. (Den senaste meningen var menat i en helt platonisk anda! Ärligt!) Fast det kanske är en annan historia som jag kan ta upp i ett annat inlägg.

Så, i stora drag, feminism är motsägelsefullt och bör kallas jämställdhet, rätt och slätt.

Tills dess,

Erik Henriksson.


RSS 2.0