Fredrik Reinfeldt, der Führer?

Första gången moderaterna vann valet så blev det lågkonjunktur. Andra gången moderaterna vann valet så blev det lågkonjunktur. Tredje gången moderaterna vann valet... ja ta mig fan, det har blivit lågkonjunktur IGEN! Ett sammanträffande? Kanske, kanske inte.

Moderaterna har ju bara skapat oreda och kaos. Och så har de skärit ner på militären rejält. Vid första världskrigets utbrott så hade det blivit många nedskärningar, vid andra världskrigets utbrott så hade det blivit många nedskärningar. Man kan liksom undra vad som kommer att hända nu.

Regeringen har hamnat i ett ordentligt blåsväder nu. Många bloggar på nätet talar ju om FRA-lagen och om Fredrik Reinfeldts utskällning på en ung politiker. Fast jag vet inte så mycket om detta, så jag kommer inte att gå in närmare på denna sak.

Man har ju hört att Fredrik Reinfeldt är ett monster under sitt snälla yttre, men det är väl att ta i lite grann. Fast något ligger det i det.

Jag tycker att dagens politik i Sverige är typ så här: Vänstersidan är kommunister och Högersidan är nazister, i alla fall om man ska tro på allt man anklagar varandra för. Ta den där debatten för ungdomspolitiker som gick av stapeln i min skola för en tid sen. Den utvecklades ju till en flame-fest nästan. Jag undrar varför ingen pratar om sådant som verkligen är viktigt. Varför finns det inget politiskt parti som verkligen kan sin sak? Därför att det inte är en perfekt värld?

2010 så är jag 18 år, vilket betyder att jag har rösträtt. Jag ska förmodligen rösta på Socialdemokraterna, därför att det är det bästa partiet som finns just nu, men det vill inte säga att de är bra. Vänsterpartiet är lite för magstarkt för mig, då jag tycker att samhället just nu bör vara en hybrid av Socialism och Kapitalism: har man för mycket av båda så blir det troligen ett sämre samhälle. Nästa val ska moderaterna få se på fan.

Förlåt om jag låter för pessimistisk, jag ville bara få det ur mig.

Socialdemokraterna '10!

Kommentarer
Postat av: Maria

Konjunktur är sådant som naturligt går i vågor. Vare sig moderaterna hade vunnit vid dessa tillfällen eller ej, så hade lågkonjunkturen inträffat. Lite otur har de haft där bara, med att hamna vid regeringen vid dessa lågkonjunkturer om och om igen.

Själv är jag en solklar moderat. Sen det här med att "Alla ska med". Visst ser jag det fina i socialdemokratin, sorgligt nog är detta dock ingenting som fungerar i verkligheten. Alla människor är inte likadana och lika bra/dåliga på samma saker. Vissa har det svårt, och ska alla med så är det enklast att ta ned allt till samma låga nivå istället för att försöka höja de som ligger där nere. Kraven på allting sänks och attityden till utbildning och arbete slappas till. Det finns ingen motivation till att utbilda sig och lägga ner tid och slit på saker om man ändå inte tjänar någonting på det när man är klar. Varför ska man lägga krafter på att utbilda sig, undrar jag, om man ändå inte får mer tillbaka för det än vad en person som inte utbildat sig får?

-

Länge har Sverige gått på detta! Men ju mer tid passerar desto mer ser vi hur mycket Sverige halkar efter i världsutvecklingen. Allt står still - men inte länge till! Moderaterna ska få en ordentlig chans att visa vad de går för!

2008-09-16 @ 21:34:37
URL: http://mariahh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0