Guld, guld, guld, guld, guld, guld...

Vad är det med just guld som får folk världen över att gapa? Det är ju helt värdelöst som metall betraktat, förutom att det håller så länge.

Här står det om guld på wikipedia:

Gold (pronounced /ˈɡoʊld/) is a chemical element with the symbol Au (from its Latin name aurum) and atomic number 79. It is a highly sought-after precious metal which has been used as money, a store of value and in jewelery since the beginning of recorded history. The metal occurs as nuggets or grains in rocks, underground "veins" and in alluvial deposits. It is one of the coinage metals. Gold is dense, soft, shiny and the most malleable and ductile substance known. Pure gold has a bright yellow color traditionally considered attractive.

Att det är så gyllene är väl inget skäl att spendera så mycket pengar på det?

Jag tror att guld är en relik från förr i tiden, då guld användes som en sorts måttstock för pengar. Guld användes som en finansiell bas därför att det var sällsynt, det rostade aldrig, och det ansågs attraktivt av andra.

Terry Pratchett gjorde en parodi på det hela i sin bok Making Money där man trodde att guld var det som gjorde att en bank kunde fungera, fast det uppdagades att det guld som man trodde hade funnits i ett bankvalv faktiskt hade sålts bort i hemlighet. Det är definitivt en bok som ni bör läsa.

Det är dags att lämna guld bakom oss och koncentrera oss på det som verkligen är viktigt. Detta säger jag med tanke på alla som investerar i guld just nu.

Vi hörs,
Mannen med den gyllene pistolen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0